Cambodjaproject 2010 van start, € 4000,00 nodig - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Cambodja Project 2010 Stichting En Route - WaarBenJij.nu Cambodjaproject 2010 van start, € 4000,00 nodig - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Cambodja Project 2010 Stichting En Route - WaarBenJij.nu

Cambodjaproject 2010 van start, € 4000,00 nodig

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Cambodja Project 2010

16 Mei 2010 | Nederland, Amsterdam

De Stichting En Route biedt jongeren voor het derde jaar de mogelijkheid om in contact te komen met het land, cultuur en bevolking van Cambodja.

In augustus 2010 gaat er weer een groep jongeren naar ONS adoptiedorp om daar werkzaamheden te verrichten.

Door middel van verstrekte microkredieten en de hulp van de jongeren, wordt er in het dorp Anlong Kong hard gewerkt aan het bevorderen van het welzijn van het dorp. Het project is onderverdeeld in kleinschalige projecten, waarbij werkgelegenheid creëren, sociale omstandigheden bevorderen en hygiënische voorzieningen verbeteren centraal staat. De afgelopen twee jaar zijn er in totaal 70 jongeren via stichting En Route verwelkomt in het dorp. Hierdoor is er een enorme sprong voorwaarts gemaakt in de dienstverlening door onze samenwerkingspartner in Cambodja. Absoluut een fantastische kans voor alle partijen: de jongeren krijgen de kans kennis te maken met ontwikkelingswerk en een cultuur die zo in contrast staat met wat zij thuis gewend zijn. Tegelijkertijd krijgen de inwoners de kans samen met de jongeren te leren hun gemeenschap naar een hoger plan te tillen.

Hiervoor proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen waar wij direct mee aan de slag gaan in Cambodja en daarnaast draagvlak te creëren voor dit belangrijke project. Wij zijn erg enthousiast en gaan aan de slag, maar kunnen uw hulp goed gebruiken!
Het Cambodja Project werkt met kleine stapjes, samen met de bewoners van Anlong Kong, aan het zelfstandig functioneren van de dorpsraad en de opgezette committees.Uiteindelijk is het doel dat het water- en vuilnisbeheer, het uitvoering geven aan het varkensproject, de scholingsactiviteiten en het werken aan de (sociale) hygiene door de inwoners van Anlong Kong zelf wordt uitgevoerd! Daarom zou het ontzettend jammer zijn om komend jaar geen inspanningen te verrichten. Projecten zijn nog niet af, de ingezette cultuuromslag kan niet verder worden begeleidt en het opgebouwde draagvlak bij bevolking zal afnemen. De contacten die wij, met jongeren uit Nederland, hebben opgebouwd met de jongeren daar waren gebaseerd op vertrouwen en op de toekomst.

SPONSORING
De subsidie, om jongeren in aanraking te laten komen met ontwikkelingswerk en andere culturen, is gestopt. Wij vonden het jammer dat hierdoor jongeren in 2010 niet in de gelegenheid werden gesteld om in aanraking te komen met ontwikkelingswerk EN om letterlijk te ervaren hoe het is om te leven, te werken en te ervaren in een andere cultuur. Tevens willen wij de bewoners van Anlong Kong, waar we de afgelopen jaren al zo veel mee hebben samen gewerkt, niet in de kou laten staan!
Voor 2010 zijn we op zoek naar sponsoren die ons helpen om jongeren in de gelegenheid te stellen voorstaande doelen te bereiken. Hier is veel geld voor nodig. De jongeren dienen (naast de eigen bijdrage van € 500,00) minimaal € 4000,00 aan bijdragen binnen te halen ten behoeve van de uit te voeren projecten in Anlong Kong .

Voor sponsoren zijn diverse mogelijkheden om de naamsbekendheid te koppelen aan onze projecten. Hierover zullen wij in gesprek gaan met geinteresseerden.

Programma voor jongeren voor, tijdens en na de werkreis;
Het team gaat naar de Franse Ardennen (Chilly) en werken aan het programma in Cambodja op basis van voornoemde doelen. De begeleiding bestaat uit vrijwilligers die hun sporen in het werken in het buitenland al verdiend hebben.

Wat is de relatie van ons onderwerp met de 8 onderwerpen van de millennium-doelen van de Verenigde Naties? In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn 8 concrete doelstellingen vastgelegd: de millenniumdoelen. Dit zijn ze in het kort:
1. De armoede halveren en minder mensen honger
2. Elk kind naar school
3. Mannen en vrouwen gelijkwaardig
4. Minder kindersterfte
5. Verbetering van de gezondheid van moeders
6. Bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes
7. Bescherming van het milieu, iedereen schoon drinkwater en minder mensen in sloppenwijken
8. Toegang tot betaalbare medicijnen, een eerlijk handelssysteem, minder schulden voor ontwikkelingslanden
(meer info: www.millenniumdoelen.nl )

Wat gaan we allemaal doen; een script voor onze documentaire, een foto-project en waterproject, onze draagvlakversterkende activiteiten, uitwerken van het sponsorplan, de indeling van onze dagen in Cambodja en nog veel meer. Verder gaan we aan de slag met het team. Fietsen, kanoën, wandelen, kampvuur, zwemmen, reislijstjes maken, koken en meer activiteiten waar wij als team dichter bij elkaar komen.
Vervolgens zullen de jongeren (individueel en als team) werken aan draagvlakversterkende activiteiten om de benodigde donaties binnen te krijgen. Hiervoor staan we op braderieen, festivals, bezoeken we scholen en geven we bij bedrijven voorlichting.

In Cambodja wonen we bij een familie. We fietsen dagelijks van huis naar ons werk en tussendoor bezoeken we enkele culturele activiteiten (Angkor Wat, Koninklijk Paleis, Killing Fields en het genocidemuseum (Tuol Sleng gevangenis)). Voor de verslagen van de werkzaamheden verwijs ik naar onderstaande websites.

Om de continuiteit van onze werkzaamheden te borgen werken we samen met onze samenwerkingspartner in Cambodja; de Stichting Actieve Hulp Cambodja. Deze stichting is als particulier initiatief actief in sloppenwijk Anlong Khong sinds 2004. Het is een kleine stichting, maar mede dankzij de toegevoegde waarde van groepen vrijwilligers zoals van stichting En Route, hebben zij al een groot verschil kunnen maken voor deze gemeenschap. De stichting krijgt er een flinke dosis mankracht bij waardoor projecten veel eerder gereed zijn en onze hulp aan Anlong Khong constant blijft. Tevens levert de Stichting Actieve Hulp ons een Cambodjaanse Projectleider die er voor zorgt dat projecten ook na ons vertrek doorgang blijven vinden en dat onder andere lonen uitbetaald worden.
Dankzij de projecten die met de jongeren van En Route hebben kunnen starten in 2008 en 2009 is de leefomgeving in het dorp al aanzienlijk verbeterd en worden voorzieningen als scholing en afvalverwijdering volop gebruikt. Inwoners leren beter samenwerken en zetten zich meer in voor het algemeen belang van hun gemeenschap. Maar Anlong Khong is er nog lang niet. Er moeten nog behoorlijk wat puntjes op i's gezet worden en er ligt nog heel wat werk te wachten om de omstandigheden in het dorp structureel te kunnen blijven verbeteren.
Kortom: onze organisatie en Anlong Khong zijn ontzettend gebaat bij de inzet van nieuwe groepen jongeren in 2010. Hoe meer hoe liever, want veel handen maken licht werk!

Na terugkomst van de jongeren zijn er diverse activiteiteiten om sponsoren en donateurs ‘live’ te vertellen en te tonen wat we zoal hebben gedaan. Tevens geven we een financiele verantwoording over wat we met de ontvangen gelden hebben gedaan. (TIP: Kijk eens naar de uitzending van Omroep Flevoland over onze ervaringen in Cambodja via de volgende link; http://www.omroepflevoland.nl/Customercontrols/Omroep/UG_Player.aspx?movieid=40232&path=&ProgType=TV&convlow=False )

Voor meer info:

www.actievehulpcambodja.nl
Augustus-team 2009 en 2010 – http://www.cambodjaaugustus.waarbenjij.nu

Met vriendelijke groet,

Quirine, Dineke, Regy, Lynne en Peterhans

Stichting En Route, Rotterdam:
Giro 2619459 o.v.v. Cambodja 2010

Alvast super bedankt!

Het Cambodja project is een initiatief van Stichting En Route uit Rotterdam( http://www.stichting-enroute.nl )

• 16 Mei 2010 - 21:08

Deelnemers 2009:

€ 4000,00!!!!!
    Dat moeten jullie toch kunnen redden!

Iedereen die deze reactie leest:

Maak € 10,00 over op giro 2619459 van stichting En Route en de jongeren van 2010 kunnen onze werkzaamheden voortzetten en afronden!

DOEN HOOR!

• 17 Mei 2010 - 13:06

Cees:

Wat goed dat jullie doorgaan met het project. Ik wens jullie veel succes. Mijn aandeeltje maak ik over.
    :-)

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Wonen, werken, leren en ervaren in eenvoud!

De Stichting En Route heeft als doel jongeren in contact te laten komen met het land, cultuur en bevolking van Cambodja. Aan het project doen meerdere jongeren mee, die verdeeld in groepjes elk een maand naar Cambodja gaan om de bevolking te helpen.

In augustus 2010 zullen jongeren voor het derde jaar weer werkzaamheden gaan verrichten.

09 Januari 2011

Eerste noodhulp op gang in Anlong Khong

13 Oktober 2010

DIJKDOORBRAAK, Anlong Khong onder water
Cambodja Project 2010

Het Cambodja project is opgezet door Stichting En Route en heeft als doel jongeren in contact te laten komen met het land, cultuur en bevolking van Cambodja. Aan het project doen meerdere jongeren mee, die verdeeld in groepjes elk een maand naar Cambodja gaan om de bevolking te helpen. Door middel van verstrekte microkredieten en de hulp van de jongeren, wordt er in het dorp Anlong Kong hard gewerkt aan het bevorderen van het welzijn van het dorp. Het project is onderverdeeld in kleinschalige projecten, waarbij werkgelegenheid creëren, sociale omstandigheden bevorderen en hygiënische voorzieningen verbeteren centraal staat. De deelnemers van de augustusgroep zullen op deze site hun ervaringen beschrijven. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als jij jouw reactie geeft op onze activiteiten. Dit kan op ons gastenboek. Op de linkerbalk staat het vakje 'blijf op de hoogte'. Vul hier jouw e-mailadres in en je krijgt automatisch bericht wanneer wij een bericht plaatsen. Wil jij ook het Cambodja project steunen? Maak dan jouw vrijwillige bijdrage over op: Stichting En Route, Rotterdam: Giro 2619459 o.v.v. Cambodja 2009 **** **** = Vermeld hier eventueel de naam van de deelnemer die u steunt om zijn of haar target te halen Alvast super bedankt en bezoek vooral regelmatig www.cambodjaproject.nl en deze site om op de hoogte te blijven van onze acties. Het Cambodja project is een initiatief van Stichting En Route uit Rotterdam (www.stichting-enroute.nl ) en wordt op financieel gebied gesteund door Xplore van het Ministerie van Buitenlandse Zaken(www.xplore.nl).

Actief sinds 29 April 2009